-peste 22.000 de membri activi
-peste 120.000 de mesaje scrise
-peste 5000 de felicitari in total
-peste 100.000 de vizitatori lunar
-peste 50.000 de poze in albume

sa inteleg ca n-am inteles bine din ce vb cgmcar_tm mai sus
oricum nu am timp de astfel de ..arte... | feng shui este o arta de aranjare a lucrurilor in casa ......si nu numai :::) |
adevarat: "nu numai!" exista o ordine...
life_s..., am zis fara suparare: nu IL resping!!! din contra! imi asigur linistea pentru a ma apropia de EL!
| o latura fundamentala a filozofiei chineze cu aplicatie imediata in viata de zi cu zi. Intreresant, incitant, fascinant. Functioneaza? |
Eu la asta m-am referit cand am zis ca poate n-am inteles...Adevarul e ca nici nu m-am gandit prea mult...deci, nu e vb de suparare...
SCRISESEM SI EU PE AICI DAR NU-MI VAD PAREREA POSTATA. EU APLIC DIN CUNOSTINTELE MELE FENG SHUI DE VREO CATIVA ANI SI-MI MERGE BINE. SA FIE NUMAI O COINCIDENTA?
INCREDEREA IN SINE
Increderea in sine incepe, de fapt, cu constientizarea propriei valori. Continua cu asumarea si folosirea calitatilor si transformarea defectelor. Este un drum continuu de autocunoastere, pe parcursul caruia aflam ce suntem in stare sa realizam.
Am ales cateva cuvinte din "Manualul razboinicului luminii" de Paulo Coelho care par potrivite sa ilustreze titlul acestei sectiuni. Lasati cele spuse de autor sa isi faca loc in fiinta voastra si sa va aduca ideile de care aveti nevoie la acest moment, sa va indrume pasii catre actiunile necesare acum.
Unii din tovarasii lui se plang tot timpul: (Altii au mai multe oportunitati decat noi). Au pesemne dreptate; dar un razboinic al luminii nu se lasa paralizat de asta; se straduieste sa-si valorifice la maximum virtutile.
Stie ca puterea gazelei sta in fermitatea picioarelor ei. Puterea pescarusului consta in precizia cu care prinde pestele. A invatat ca un tigru nu se teme de hiena, pentru ca e constient de forta sa.
El incearca sa stie pe ce poate conta. Si-si verifica intotdeauna echipamentul, alcatuit din trei lucruri: credinta, speranta si dragoste.
Daca acestea trei sunt prezente, nu ezita sa paseasca mai departe."
Fiecare piatra, fiecare cotitura ii spune bun-venit. El se identifica cu muntii si raurile, vede ceva din sufletul lui in plante, in animale si in pasarile campului.
Atunci, acceptand ajutorului Dumnezeu si Semnele Domnului, isi lasa Legenda Personala sa-l calauzeasca spre sarcinile pe care i le rezerva viata.
In unele nopti nu are unde sa doarma, in altele sufera de insomnie. (Asta este), gandeste razboinicul. (Eu insumi am ales sa merg pe-aici.)
In fraza asta ii sta toata puterea: el insusi alege calea pe unde merge acum si nu are de ce sa se planga."
P.S...Adica parerea mea: Aceasta ordine interioara am gasit-o, am trait-o si continui s-o experimentez de cand am reusit sa CITESC, sa INTELEG si sa TRAIESC dupa invataturile din Biblie!! Exista un punct comun:libertatea de a alege! Exista o diferenta : in CARTEA pe care o citesc zilnic, gasesc linistea de care are nevoie sufletul meu, modalitati de a-mi disciplina sufletul si, nu in ultimul rand, RETETA iubirii:" Iubeste pe aproapele tau, ca pe tine insuti..."
ati atins un subiect care mie i-mi place foarte mult din pacate putine persoane ajung sa inteleaga ce este de fapt feng shui, si din aceasta cauza se creaza neintelegeri si controverse, cum ar fi mai sus, uni o dau cu feng shui, poate in cunostinta de cauza dar putin informati, altii cu D-zeu.insa pentru unii este o foarte buna terapie din toate punctele de vedere.
de fapt ce este FENG SHUI :este o straveche arta chinezeasca, a carui tel este de a fauri armonie intre om si natura.
Feng Shui este o străveche artă chinezească a înţelegerii şi organizării mediului nostru înconjurător pentru a ne ajuta să trăim în armonie cu natura.
Caracterele chinezeşti care se traduc în cuvintele Feng Shui reprezintă în mod literal vânt şi apă. Feng (vânt) – poate fi corelat cu un curent de energie care trece pe deasupra ca si vântul iar Shui (apa) – este apa de pe suprafaţa pământului. “Feng Shui” ca şi termen este aparut relativ recent.
În trecut Ham si Yu erau caracterele care desemnau arta Feng Shui. Ham care înseamnă primirea energiei din ceruri, iar Yu face legătura intre pământ şi celelalte corpuri cereşti. De aici şi un alt concept a ceea ce reprezintă natura Feng Shui şi anume “ceea ce nu poate fi atins” – o intangibilă forţă care lucrează în mod imperceptibil în jurul nostru.
Nu există nici un motiv pentru care cele două teorii să nu poată co-exista.
Feng Shui este o ştiinţă holistică * a cărui studiu impune armonizarea interacţiunii dintre ambientul fizic şi cel energetic, în urma cărora se pot face evaluări de specialitate în ambientul dumneavoastră.
Aşadar Feng Shui este o învăţătură “cale”, un mod de viaţă care nu se poate impune, reprezintă o alegere permanentă şi în felul acesta Feng Shui face parte din realizările noastre personale, devenind un mijloc de a găsi un sens mai profund vieţii acţionând dinăuntru-înafară bazându-se pe armonie şi intuiţia fiecăruia în parte. Asfel propunându-şi să realizeze optimizarea tuturor aspectelor vieţii personale: stresul psihologic, sănătatea, familia, profesia, dragostea, relaţiile interumane, norocul, bunăstarea … etc.
“Cerul, Pământul, Omul are fiecare un rol în cadrul creaţiei: Cerul începe, Pământul hrăneşte şi Omul desăvârşeşte” –“Cartea Riturilor”
Ne îmbogăţim cu adevărat atunci când, aflând un adevăr pe care l-am experimentat în beneficiul propriei noastre fiinţe, îl împărtăşim cu dragoste şi celorlalţi oameni, dându-le astfel şansa de a accede ei înşişi cu înţelegere la acest adevăr, dobândind înţelepciune.
Practicantul Feng Shui dobândeşte, aşa cum susţin chinezii: ludicul unui copil, intuiţia unui tânăr şi liniştea unui înţelept.
Învăţarea acestei străvechi arte şi ştiinţe chinezeşti reprezintă o provocare interesantă şi plină de satisfacţii iar scopul acesteia este să vă ajute, astfel încât să ajungeţi la concluzii de valoare cu privire la destinul şi norocul vieţii dumneavoastră şi a celor din jur.
*stiinta holistica se refera la metodele de tratament ce nu au legatura cu medicina clasica cum ar fi medicina naturista, homeopatia, masaj terapeutic si etc
daca mai aveti intrebari de genul acesta spuneti.eu as fi bucuroasa sa va explic ceva ce doriti in materie de yoga, meditatie, si alte lucruri de genul acesta atata timp cat stiu raspunsurile.
sper ca am lamurit putin subiectul .
Ce este Feng Shui?
Feng Shui autentic,este o practica straveche care isi are inceputurile acum vreo 6000 de ani, fiind creata de chinezi în timpul perioade neolitice. Primele tehnici au ajuns sa devina o traditie bine inradacinata in vremea dinastiei Tang
In esenta, Feng Shui clasic este un sistem care se bazeaza pe observarea atenta a fortelor ceresti (timpul), a celor pamantesti (spatiul exterior si cel interior) si a modului in care qi-ul (energia) celor doua planuri interactioneaza
http://www.fengshui-traditional.ro/pages/articole.php?art=17
INCREDEREA IN SINE Increderea in sine incepe, de fapt, cu constientizarea propriei valori. Continua cu asumarea si folosirea calitatilor si transformarea defectelor. Este un drum continuu de autocunoastere, pe parcursul caruia aflam ce suntem in stare sa realizam. Am ales cateva cuvinte din "Manualul razboinicului luminii" de Paulo Coelho care par potrivite sa ilustreze titlul acestei sectiuni. Lasati cele spuse de autor sa isi faca loc in fiinta voastra si sa va aduca ideile de care aveti nevoie la acest moment, sa va indrume pasii catre actiunile necesare acum.
"Un razboinic al luminii isi cunoaste defectele. Dar îsi cunoaste si calitatile. Unii din tovarasii lui se plang tot timpul: (Altii au mai multe oportunitati decat noi). Au pesemne dreptate; dar un razboinic al luminii nu se lasa paralizat de asta; se straduieste sa-si valorifice la maximum virtutile. Stie ca puterea gazelei sta in fermitatea picioarelor ei. Puterea pescarusului consta in precizia cu care prinde pestele. A invatat ca un tigru nu se teme de hiena, pentru ca e constient de forta sa. El incearca sa stie pe ce poate conta. Si-si verifica intotdeauna echipamentul, alcatuit din trei lucruri: credinta, speranta si dragoste. Daca acestea trei sunt prezente, nu ezita sa paseasca mai departe."
"In clipa in care incepe sa umble, un razboinic al luminii recunoaste Drumul. Fiecare piatra, fiecare cotitura ii spune bun-venit. El se identifica cu muntii si raurile, vede ceva din sufletul lui in plante, in animale si in pasarile campului. Atunci, acceptand ajutorului Dumnezeu si Semnele Domnului, isi lasa Legenda Personala sa-l calauzeasca spre sarcinile pe care i le rezerva viata. In unele nopti nu are unde sa doarma, in altele sufera de insomnie. (Asta este), gandeste razboinicul. (Eu insumi am ales sa merg pe-aici.) In fraza asta ii sta toata puterea: el insusi alege calea pe unde merge acum si nu are de ce sa se planga." P.S...Adica parerea mea: Aceasta ordine interioara am gasit-o, am trait-o si continui s-o experimentez de cand am reusit sa CITESC, sa INTELEG si sa TRAIESC dupa invataturile din Biblie!! Exista un punct comun:libertatea de a alege! Exista o diferenta : in CARTEA pe care o citesc zilnic, gasesc linistea de care are nevoie sufletul meu, modalitati de a-mi disciplina sufletul si, nu in ultimul rand, RETETA iubirii:" Iubeste pe aproapele tau, ca pe tine insuti..." | ||||||||
DAAAAAAAAA.....asa este......sunt deacrod cu tine 
noi putem crea singuri un mediu armonios din punct de vedere energetic dacă aducem în spaţiul nostru câteva detalii care vor armoniza energiile prezente.nu obiectul in sine este important,cât tipul de energie pe care îl reprezintă cele 5 elemente,care sunt de fapt 5 faze de transformare a energiei.cele 5 elemente de bază pentru a crea un spaţiu benefic:foc,pământ,lemn,apă,metal.
câteva idei:
foc- este simbolul pasiunii şi al acţiunii,al mişcării rapide,al activităţii.el reprezintă cea mai mare concentraţie de energie yang!focul este reprezentat de culorile roşu,roz,portocaliu,violet şi forme triunghiulare/stelare sau piramidale.
ca decoraţiuni "de foc", putem folosi lumânările portocalii sau roşii de formă piramidală,lămpi din sticlă colorată în forme piramidale sau stelare,mătase, materiale sintetice,desene cu geometrie abstractă,etc.
pământ-este simbolul stabilităţii,al siguranţei,al încrederii!elementul pământ se caracterizează prin culoarea(nuanţe de) maro şi forme pătrate/cubice.
aici se încadrează mobilele cu forme rectangulare(perpendiculare una pe alta,formând unghiuri drepte)
şi decoraţiunile cu forme pătrate.putem folosi tablouri cu rame pătrate maro/crem,mobile modulare cu compartimentari cubice,alte elemente decorative pătrate/cubice(plăci ceramice cu modele patrate)sau roci,flori de mină,cristale,argilă,obiecte de ceramică ori de teracotă,copăcei feng shui,figurine sculptate în piatră,un bol cu pietre de râu.
lemn- este simbolul creşterii şi al progresului.formele cilindrice alungite,care imită forma plantelor cu tulpină înaltă şi au culoarea verde,sunt asociate elementului lemn.o veioză modernă cu abajurul înalt şi verde poate fi folosită pentru a aduce elementul lemn.
de asemenea,plantele de apartament sau copăceii cu tulpini înalte pot fi reprezentative pentru elementul lemn.
apa- este cel mai important element pentru mediul în care trăim!culoarea albastră şi formele care imită valurile reprezintă elementul apa.
un exemplu bun este o perdea pentru duş predominant albastra cu elemente decorative care imită valurile mării,peştişori sau un ceas cu forme unduitoare şi colorat cu nuanţe de albastru,acvarii, fântâni arteziene,boluri cu apă proaspată,oglinzi,sticlă, materiale transparente şi uşoare,pot fi folosit in zonele unde este nevoie de un remediu de apă.
metal-este simbolul flexibilităţii,al concentrarii,metalul este caracterizat prin culorile auriu,argintiu,alb şi galben,iar forma este rotundul/sfera.
două dintre cele mai des folosite remedii de metal sunt acele tubuleţe metalice care emit sunete melodioase,denumite clopoţei de vânt şi ceasul de perete sau birou cu pendul (care să funcţioneze) sau obiecte decorative metalizate care conţin sfere în mişcare,farfurii decorative din metal care pot fi amplasate pe pereţi,etc.

Animatapacatul in cele stiute
AnimataIn The Army Now !
Animatade ziua ta Diancik
AnimataNunta de flori
Animatate iubesc si imi e dor de tine
Animataparadoxul iubirii
Animataiubirea mea va ramane
Animatamomente frumoase
| julya21, victorhincu, luk476, IONYT, iuti, lenutzaurora, mari_11_cica, Diancik, davdia, RICUTZA67, cris_king2011, nikolas, Murphy, nica_15_ver, ovilum, aless, IUBITICA21, ibinet, hv_victor, giani1972, alfa, natural27, MIHA_MIHA, dany_19_ela, omega, mami31, adriana_calimera, iulianb526 |
| bury2u, e_eminema1, soldo72, luk476, Huidu69, flyingboy_13, cris_cmd, crinus, drakusor, rely, rolibu, rroxxi, kappa99, aleza, marga_baciu, alexutzza |