ANUNT
Intra direct pe E-Felicitari.Net, cu YYY.RO ,avem :

-peste 22.000 de membri activi

-peste 120.000 de mesaje scrise

-peste 5000 de felicitari in total

-peste 100.000 de vizitatori lunar

-peste 50.000 de poze in albume

Felicitarea saptamanii
ce este dragostea
Ce este dragostea

Autor: iuti

CAUTA pe yyy.RO

Cuvant:
Felicitari Felicitari membri Membri Forum Albume foto Blog

Top cautari || Ultimele cautari

CEA MAI MARE BAZA DE JOCURI GRATUITE ONLINE DIN ROMANIA

Home » Forum » Casa si Gradina » FENG SHUI

Regulament de ordine interioara

FENG SHUI » Casa si Gradina » Pagina 2

Pagini: 1 | 2 |

Home | Casa si Gradina | Adauga un nou mesaj | Aboneaza

life_s_warrior

Punctaj: 86318
Inscris la: 19/11/2005
[poza originala]
Mesaj scris la 06/02/2006 19:25:29
ok...m-am lamurit...Wink sa inteleg ca n-am inteles bine din ce vb cgmcar_tm mai sus Undecided oricum nu am timp de astfel de ..arte...

cgmcar_tm

Punctaj: 20998
Inscris la: 02/01/2006
Mesaj scris la 06/02/2006 22:48:33
Citat gika
feng shui este o arta de aranjare a lucrurilor in casa ......si nu numai :::)

adevarat: "nu numai!" exista o ordine...

life_s..., am zis fara suparare: nu IL resping!!! din contra! imi asigur linistea pentru a ma apropia de EL!

life_s_warrior

[poza originala]
Mesaj scris la 06/02/2006 23:00:21
Citat cgmcar_tm
o latura fundamentala a filozofiei chineze cu aplicatie imediata in viata de zi cu zi. Intreresant, incitant, fascinant. Functioneaza?

Eu la asta m-am referit cand am zis ca poate n-am inteles...Adevarul e ca nici nu m-am gandit prea mult...deci, nu e vb de suparare...

alina_p

Punctaj: 20648
Inscris la: 09/01/2006
[poza originala]
Mesaj scris la 06/02/2006 23:21:11

SCRISESEM SI EU PE AICI DAR NU-MI VAD PAREREA POSTATA. EU APLIC DIN CUNOSTINTELE MELE FENG SHUI DE VREO CATIVA ANI SI-MI MERGE BINE. SA FIE NUMAI O COINCIDENTA?

cgmcar_tm

Punctaj: 20998
Inscris la: 02/01/2006
Mesaj scris la 06/02/2006 23:26:35
nu e nici o coincidenta. e netezirea drumului spre EL, daca acolo vrei sa ajungi! sau macar pentru linistea ta interioara.

life_s_warrior

[poza originala]
Mesaj scris la 13/02/2006 17:04:30

INCREDEREA IN SINE

Increderea in sine incepe, de fapt, cu constientizarea propriei valori. Continua cu asumarea si folosirea calitatilor si transformarea defectelor. Este un drum continuu de autocunoastere, pe parcursul caruia aflam ce suntem in stare sa realizam.

Am ales cateva cuvinte din "Manualul razboinicului luminii" de Paulo Coelho care par potrivite sa ilustreze titlul acestei sectiuni. Lasati cele spuse de autor sa isi faca loc in fiinta voastra si sa va aduca ideile de care aveti nevoie la acest moment, sa va indrume pasii catre actiunile necesare acum.

"Un razboinic al luminii isi cunoaste defectele. Dar îsi cunoaste si calitatile.

Unii din tovarasii lui se plang tot timpul: (Altii au mai multe oportunitati decat noi). Au pesemne dreptate; dar un razboinic al luminii nu se lasa paralizat de asta; se straduieste sa-si valorifice la maximum virtutile.

Stie ca puterea gazelei sta in fermitatea picioarelor ei. Puterea pescarusului consta in precizia cu care prinde pestele. A invatat ca un tigru nu se teme de hiena, pentru ca e constient de forta sa.

El incearca sa stie pe ce poate conta. Si-si verifica intotdeauna echipamentul, alcatuit din trei lucruri: credinta, speranta si dragoste.

Daca acestea trei sunt prezente, nu ezita sa paseasca mai departe."

"In clipa in care incepe sa umble, un razboinic al luminii recunoaste Drumul.

Fiecare piatra, fiecare cotitura ii spune bun-venit. El se identifica cu muntii si raurile, vede ceva din sufletul lui in plante, in animale si in pasarile campului.

Atunci, acceptand ajutorului Dumnezeu si Semnele Domnului, isi lasa Legenda Personala sa-l calauzeasca spre sarcinile pe care i le rezerva viata.

In unele nopti nu are unde sa doarma, in altele sufera de insomnie. (Asta este), gandeste razboinicul. (Eu insumi am ales sa merg pe-aici.)

In fraza asta ii sta toata puterea: el insusi alege calea pe unde merge acum si nu are de ce sa se planga."

P.S...Adica parerea mea: Aceasta ordine interioara am gasit-o, am trait-o si continui s-o experimentez de cand am reusit sa CITESC, sa INTELEG si sa TRAIESC dupa invataturile din Biblie!! Exista un punct comun:libertatea de a alege! Exista o diferenta : in CARTEA pe care o citesc zilnic, gasesc linistea de care are nevoie sufletul meu, modalitati de a-mi disciplina sufletul si, nu in ultimul rand, RETETA iubirii:" Iubeste pe aproapele tau, ca pe tine insuti..."

ladyI

Punctaj: 14617
Inscris la: 07/01/2006
Mesaj scris la 19/02/2006 19:53:08
interesant ...

Karyna

Punctaj: 2564
Inscris la: 11/04/2006
Mesaj scris la 12/04/2006 3:03:50

ati atins un subiect care mie i-mi place foarte mult din pacate putine persoane ajung sa inteleaga ce este de fapt feng shui, si din aceasta cauza se creaza neintelegeri si controverse, cum ar fi mai sus, uni o dau cu feng shui, poate in cunostinta de cauza dar putin informati, altii cu D-zeu.insa pentru unii este o foarte buna terapie din toate punctele de vedere.

de fapt ce este FENG SHUI :este o straveche arta chinezeasca, a carui tel este de a fauri armonie intre om si natura.

Feng Shui este o străveche artă chinezească a înţelegerii şi organizării mediului nostru înconjurător pentru a ne ajuta să trăim în armonie cu natura.
  Caracterele chinezeşti care se traduc în cuvintele Feng Shui reprezintă în mod literal vânt şi apă. Feng (vânt) – poate fi corelat cu un curent de energie care trece pe deasupra ca si vântul iar Shui (apa) – este apa de pe suprafaţa pământului. “Feng Shui” ca şi termen este aparut relativ recent.
În trecut Ham si Yu erau caracterele care desemnau arta Feng Shui. Ham care înseamnă primirea energiei din ceruri, iar Yu face legătura intre pământ şi celelalte corpuri cereşti. De aici şi un alt concept a ceea ce reprezintă natura Feng Shui şi anume “ceea ce nu poate fi atins” – o intangibilă forţă care lucrează în mod imperceptibil în jurul nostru.
  Nu există nici un motiv pentru care cele două teorii să nu poată co-exista.
Feng Shui este o ştiinţă holistică * a cărui studiu impune armonizarea interacţiunii dintre ambientul fizic şi cel energetic, în urma cărora se pot face evaluări de specialitate în ambientul dumneavoastră.
Aşadar Feng Shui este o învăţătură “cale”, un mod de viaţă care nu se poate impune, reprezintă o alegere permanentă şi în felul acesta Feng Shui face parte din realizările noastre personale, devenind un mijloc de a găsi un sens mai profund vieţii acţionând dinăuntru-înafară bazându-se pe armonie şi intuiţia fiecăruia în parte. Asfel propunându-şi să realizeze optimizarea tuturor aspectelor vieţii personale: stresul psihologic, sănătatea, familia, profesia, dragostea, relaţiile interumane, norocul, bunăstarea … etc.
  “Cerul, Pământul, Omul are fiecare un rol în cadrul creaţiei: Cerul începe, Pământul hrăneşte şi Omul desăvârşeşte” –“Cartea Riturilor”
Ne îmbogăţim cu adevărat atunci când, aflând un adevăr pe care l-am experimentat în beneficiul propriei noastre fiinţe, îl împărtăşim cu dragoste şi celorlalţi oameni, dându-le astfel şansa de a accede ei înşişi cu înţelegere la acest adevăr, dobândind înţelepciune.
Practicantul Feng Shui dobândeşte, aşa cum susţin chinezii: ludicul unui copil, intuiţia unui tânăr şi liniştea unui înţelept.
  Învăţarea acestei străvechi arte şi ştiinţe chinezeşti reprezintă o provocare interesantă şi plină de satisfacţii iar scopul acesteia este să vă ajute, astfel încât să ajungeţi la concluzii de valoare cu privire la destinul şi norocul vieţii dumneavoastră şi a celor din jur.

*stiinta holistica se refera la metodele de tratament ce nu au legatura cu medicina clasica cum ar fi medicina naturista, homeopatia, masaj terapeutic si etc

daca mai aveti intrebari de genul acesta spuneti.eu as fi bucuroasa sa va explic ceva ce doriti in materie de yoga, meditatie, si alte lucruri de genul acesta atata timp cat stiu raspunsurile.

sper ca am lamurit putin subiectul .

nadia_nicol86

Punctaj: 7040
Inscris la: 05/03/2006
Mesaj scris la 12/04/2006 9:48:41

Ce este Feng Shui?
Feng Shui autentic,este o practica straveche care isi are inceputurile acum vreo 6000 de ani, fiind creata de chinezi în timpul perioade neolitice. Primele tehnici au ajuns sa devina o traditie bine inradacinata in vremea dinastiei Tang

In esenta, Feng Shui clasic este un sistem care se bazeaza pe observarea atenta a fortelor ceresti (timpul), a celor pamantesti (spatiul exterior si cel interior) si a modului in care qi-ul (energia) celor doua planuri interactioneaza

http://www.fengshui-traditional.ro/pages/articole.php?art=17

odobitza

Punctaj: 15383
Inscris la: 17/03/2006
Mesaj scris la 12/04/2006 10:40:50
Citat life_s_warrior

INCREDEREA IN SINE

Increderea in sine incepe, de fapt, cu constientizarea propriei valori. Continua cu asumarea si folosirea calitatilor si transformarea defectelor. Este un drum continuu de autocunoastere, pe parcursul caruia aflam ce suntem in stare sa realizam.

Am ales cateva cuvinte din "Manualul razboinicului luminii" de Paulo Coelho care par potrivite sa ilustreze titlul acestei sectiuni. Lasati cele spuse de autor sa isi faca loc in fiinta voastra si sa va aduca ideile de care aveti nevoie la acest moment, sa va indrume pasii catre actiunile necesare acum.

"Un razboinic al luminii isi cunoaste defectele. Dar îsi cunoaste si calitatile.

Unii din tovarasii lui se plang tot timpul: (Altii au mai multe oportunitati decat noi). Au pesemne dreptate; dar un razboinic al luminii nu se lasa paralizat de asta; se straduieste sa-si valorifice la maximum virtutile.

Stie ca puterea gazelei sta in fermitatea picioarelor ei. Puterea pescarusului consta in precizia cu care prinde pestele. A invatat ca un tigru nu se teme de hiena, pentru ca e constient de forta sa.

El incearca sa stie pe ce poate conta. Si-si verifica intotdeauna echipamentul, alcatuit din trei lucruri: credinta, speranta si dragoste.

Daca acestea trei sunt prezente, nu ezita sa paseasca mai departe."

"In clipa in care incepe sa umble, un razboinic al luminii recunoaste Drumul.

Fiecare piatra, fiecare cotitura ii spune bun-venit. El se identifica cu muntii si raurile, vede ceva din sufletul lui in plante, in animale si in pasarile campului.

Atunci, acceptand ajutorului Dumnezeu si Semnele Domnului, isi lasa Legenda Personala sa-l calauzeasca spre sarcinile pe care i le rezerva viata.

In unele nopti nu are unde sa doarma, in altele sufera de insomnie. (Asta este), gandeste razboinicul. (Eu insumi am ales sa merg pe-aici.)

In fraza asta ii sta toata puterea: el insusi alege calea pe unde merge acum si nu are de ce sa se planga."

P.S...Adica parerea mea: Aceasta ordine interioara am gasit-o, am trait-o si continui s-o experimentez de cand am reusit sa CITESC, sa INTELEG si sa TRAIESC dupa invataturile din Biblie!! Exista un punct comun:libertatea de a alege! Exista o diferenta : in CARTEA pe care o citesc zilnic, gasesc linistea de care are nevoie sufletul meu, modalitati de a-mi disciplina sufletul si, nu in ultimul rand, RETETA iubirii:" Iubeste pe aproapele tau, ca pe tine insuti..."

DAAAAAAAAA.....asa este......sunt deacrod cu tine Wink

Alice007

Punctaj: 1010
Inscris la: 29/04/2006
Mesaj scris la 30/04/2006 11:10:30
Feng Shui a dobandit o larga popularitate in toata lumea. Provenind din China si avand o vechime milenara, el influienteaza tot mai mult arhitectura, constructiile si viata noastra casnica. S-au scris si s-au spus multe despre acest subiect. Feng Shui este un compus de cunostinte care a prins contur si s-a dezvoltat pe parcursul a mii de ani. La inceput era un domeniu rezervat numai meteorologilor de la curtea imperiala chineza. Acestia erau initiati in medicina,geomantie, astrologie si alte stiinte oculte, pastrand cu trictete secretul asupra cunostintelor pe care le posedau. Foarte putine lucruri ajungeau la urechile oamenilor obisnuiti. Multi auzisera despre Feng Shui, dar ....cunostintele lor erau "dupa ureche", scuzati-mi exprimarea plastica.... In cele din urma, aceste cunostinte au intrat in posesia catorva familii de incredere din afara palatului imperial. Acesti primi maestrii Feng Shui si-au folosit arta pentru a-i ajuta pe oameni sa-si imbunatateasca viata. Cunostintele erau transmise din tata in fiu pentru a proteja renumele si pozitia familiei. Geomantii chinezi au o serie de convingeri foarte sofisticate provenind din animism, taoism si confucianism. Invataturile Feng Shui spun ca pamantul are rauri de energie foarte asemanatoare meridianelor de acupunctura ale corpului omenesc. Feng Shui tine seama si de pozitia constelatiilor, inclusiv din anumite stele din nord ce nu pot fi vazute caci nu par a corespunde vreunei constelatii din zilele noastre. La inceputul dinastiei Chou (1122-1207 i.H) regele Wen a folosit pentru prima data diagrama pa-k"ua pentru a descrie modelul schimbarilor din lumea naturala. Nu vreau sa va plictisesc cu detalii, daca doriti sa aprofundam subiectul...puteti sa-mi spuneti.... Cat priveste liberul arbitru??... draga life_s_warrior ai citit ceva de Lazarev? daca da, as fi curioasa sa aflu parerea ta in legatura cu scrierile sale.... 

simonutza_cio...

Punctaj: 3060
Inscris la: 31/01/2007
Mesaj scris la 14/02/2007 9:52:49
Citat gika:
feng shui este o arta de aranjare a lucrurilor in casa ......si nu numai :::)

e interesanta si captivanta aceasta arta

christa

Punctaj: 24779
Inscris la: 09/12/2006
[poza originala]
Mesaj scris la 16/02/2007 3:08:44
feng shui are la bază echilibrarea energiilor din jurul nostru ÅŸi eliminarea energiilor negative,pe care orice am face,nu le putem evita complet. importanţă mare are excluderea energiilor negative care ne afectează.multe aspecte din jurul nostru pot avea efecte negative: de exemplu prezenÅ£a unui cimitir sau a unei centrale electrice aproape de casă ori prezenÅ£a unei case părăsite(dărâmate) poate avea efecte negative asupra noastră,pentru că nu e vorba doar de dezordinea noastră proprie,ci ÅŸi de a altora .eliminarea sau măcar remedierea energiilor negative din jur are legatură ÅŸi cu eliminarea energiilor negative din noi ÅŸi aceasta ar însemna ÅŸi un mod de viaţă pozitiv:optimism,bucurie,zâmbet pe chip,încredere.dacă suntem suparaÅ£i ÅŸi triÅŸti,cum să vedem efectele feng shui? unul din scopurile acestei arte este de a aduce bucurie in noi! ...multă lume refuză să gândească ÅŸi să creadă că armonia spaÅ£iului influentează ÅŸi armonia vieÅ£ii,dar există mii de cazuri în care s-a observat că schimbarea unui singur obiect in casă a dus la deblocarea unor piedici din viaÅ£a unui individ.fiecare din noi simÅ£im uneori nevoia de a schimba aranjamentul in casă.ne simÅ£im altfel,nu-i aÅŸa?fără să ÅŸtim,aplicăm principiile feng shui,aducând noutate in spaÅ£iul în care locuim.pot spune că viaÅ£a mi s-a schimbat în mare măsură, atât cât Ã®ntr-un apartament de bloc se pot remedia aceste dezechilibre dintre elementele înconjuratoare ÅŸi să nu uit,chiar sub balcon am o centră electrică ÅŸi ghena de gunoi

gabidc68

Punctaj: 81770
Inscris la: 19/03/2006
[poza originala]
Mesaj scris la 25/02/2007 21:07:16
Multumim foarte frumos pentru sfaturile foarte interesante si extrem de utile !

christa

Punctaj: 24779
Inscris la: 09/12/2006
[poza originala]
Mesaj scris la 28/02/2007 17:49:46

noi putem crea singuri un mediu armonios din punct de vedere energetic dacă aducem în spaÅ£iul nostru câteva detalii care vor armoniza energiile prezente.nu obiectul in sine este important,cât tipul de energie pe care îl reprezintă cele 5 elemente,care sunt de fapt 5 faze de transformare a energiei.cele 5 elemente de bază pentru a crea un spaÅ£iu benefic:foc,pământ,lemn,apă,metal.

câteva idei:

foc-  este simbolul pasiunii ÅŸi al acÅ£iunii,al miÅŸcării rapide,al activităţii.el reprezintă cea mai mare concentraÅ£ie de energie yang!focul este reprezentat de culorile roÅŸu,roz,portocaliu,violet ÅŸi forme triunghiulare/stelare sau piramidale.
ca decoraţiuni "de foc", putem folosi lumânările portocalii sau roşii de formă piramidală,lămpi din sticlă colorată în forme piramidale sau stelare,mătase, materiale sintetice,desene cu geometrie abstractă,etc.

pământ-este simbolul stabilităţii,al siguranţei,al încrederii!elementul pământ se caracterizează prin culoarea(nuanţe de) maro şi forme pătrate/cubice.
aici se încadrează mobilele cu forme rectangulare(perpendiculare una pe alta,formând unghiuri drepte) 
şi decoraţiunile cu forme pătrate.putem folosi tablouri cu rame pătrate maro/crem,mobile modulare cu compartimentari cubice,alte elemente decorative pătrate/cubice(plăci ceramice cu modele patrate)sau
roci,flori de mină,cristale,argilă,obiecte de ceramică ori de teracotă,copăcei feng shui,figurine sculptate în piatră,un bol cu pietre de râu.

lemn- este simbolul  creÅŸterii ÅŸi al progresului.formele cilindrice alungite,care imită forma plantelor cu tulpină înaltă ÅŸi au culoarea verde,sunt asociate elementului lemn.o veioză modernă cu abajurul înalt ÅŸi verde poate fi folosită pentru a aduce elementul lemn.
de asemenea,plantele de apartament sau copăceii cu tulpini înalte pot fi reprezentative pentru elementul lemn.

apa- este cel mai important element pentru mediul în care trăim!culoarea albastră ÅŸi formele care imită valurile reprezintă elementul apa.
un exemplu bun este o perdea pentru duş predominant albastra cu elemente decorative care imită valurile mării,peştişori sau un ceas cu forme unduitoare şi colorat cu nuanţe de albastru,
acvarii, fântâni arteziene,boluri cu apă proaspată,oglinzi,sticlă, materiale transparente şi uşoare,pot fi folosit in zonele unde este nevoie de un remediu de apă.

metal-este simbolul flexibilităţii,al concentrarii,metalul este caracterizat prin culorile auriu,argintiu,alb şi galben,iar forma este rotundul/sfera.
două dintre cele mai des folosite remedii de metal sunt acele tubuleţe metalice care emit sunete melodioase,denumite clopoţei de vânt şi ceasul de perete sau birou cu pendul (care să funcţioneze) sau obiecte decorative metalizate care conţin sfere în mişcare,farfurii decorative din metal care pot fi amplasate pe pereţi,etc.

Pagini: 1 | 2 |
Home | Casa si Gradina | Adauga un nou mesaj | Aboneaza

Felicitari adaugate de membrii site-ului

amintirea ta..Animataamintirea ta..
taguri: 0
trimisa de 0
voturi, 10.00 nota
Adaugata la 07/09/2008
mari_11_cica

TE IUBESC DIN SUFLETAnimataTE IUBESC DIN SUFLET
taguri: 1
trimisa de 15
voturi, 10.00 nota
Adaugata la 07/09/2008
ibinet

La Multi Ani Maria !AnimataLa Multi Ani Maria !
taguri: 1
trimisa de 12
voturi, 10.00 nota
Adaugata la 07/09/2008
ibinet

taguri: 0
trimisa de 1
voturi, 10.00 nota
Adaugata la 07/09/2008
hv_victor

Ultimele felicitari trimise

favorite
inima, mainile si ochii iti apartinAnimatainima, mainile si ochii iti apartin
taguri: 32
trimisa de 3088
vizualizata de
319 voturi, 9.42 nota
la o persoana
catre mai multi
favorite
atat cat voi trai te voi iubiAnimataatat cat voi trai te voi iubi
taguri: 5
trimisa de 5249
vizualizata de
178 voturi, 9.38 nota
la o persoana
catre mai multi
favorite
viata e dragosteAnimataviata e dragoste
taguri: 63
trimisa de 42497
vizualizata de
2554 voturi, 9.30 nota
la o persoana
catre mai multi
favorite
te iubesc mai multAnimatate iubesc mai mult
taguri: 3
trimisa de 5287
vizualizata de
232 voturi, 9.21 nota
la o persoana
catre mai multi

Ultimele albume foto

Planetele
Planetele

Adaugat de lenutzaurora
Adaugat pe: 06/09/2008
Nota: 10.00/1
Ultima modificare: 06/09/2008
Taguri: 0
Romania
Romania

Adaugat de omega
Adaugat pe: 03/09/2008
Nota: 10.00/1
Ultima modificare: 03/09/2008
Invitatii
Invitatii

Adaugat de omega
Adaugat pe: 03/09/2008
Nota: 10.00/2
Ultima modificare: 03/09/2008
Chipuri
Chipuri

Adaugat de omega
Adaugat pe: 02/09/2008
Nota: 10.00/4
Ultima modificare: 02/09/2008
In momentul de fata sunt inregistrati 23396 de membri dintre care 95 sunt online
(92 vizitatori si 3 membri)
Membri online: dany_19_ela, natural27, giani1972

Autentificare

Recomandari

Cauta pe yyy.RO

Reclama

Promo

Newsletter
Dorim sa fii in pas cu noile optiuni si felicitari de pe site. De aceea poti sa te inscrii pentru a primi noutati de pe yyy.RO
Email
Parola
Confirma Parola
Prefer sa primesc e-mail-uri In format HTML

Abonare rss E-Felicitari.Net

Poti sa fii la curent folosind gratuit unul din urmatoarele servicii:

Citeste direct din browser

Add to Google Reader or Homepage
Add Comunitatea e-felicitari.net. Discuta liber... to Newsburst from CNET News.com
Mai multe feed-uri

Membri activi in ultimele 24 de ore
deli, iuti, lenutzaurora, adrian pop, anettmesz, maria_zaragoza_15, robotelu666, mari_11_cica, Diancik, davdia, RICUTZA67, BEBETO, Murphy, nica_15_ver, aless, ianutzu, dardor, sig_cezar64, ibinet, bigbad, hv_victor, Donna, loryss, cornea_tatiana, giani1972, auroraimperiu, natural27, MIHA_MIHA, dany_19_ela, iulianb526, rockro89, pytycot, raisuk_bombonik_mik, darya, cars, alesssimina, cornelia66, eweline, fllabber, yoo2008, intermodal
Membri care isi sarbatoresc ziua de nastere azi
MIOARA, catalina, fermekatul, nucu_51, luca54, deivid2006, silvia braga, elimargaritar, faraonucristi, george-virgil, blandu mihaela, sorina, lina, Francesca, gross_radu, elmeda, CLAUDIA202, ana maria, cristina rayna, ana_geta, luky724, danielaciobanu222, danielaciobanu2121, danielaciobanu2006, danielaciobanu26, petrika, devidpaul, violeta_violeta68