-peste 22.000 de membri activi
-peste 120.000 de mesaje scrise
-peste 5000 de felicitari in total
-peste 100.000 de vizitatori lunar
-peste 50.000 de poze in albume

Legenda Lacramioarei
Legenda spune ca traiau odinioara, in mijlocul unui castel din basme doi copii de rege: un baiat si o fata. La nastere, cei doi copii primisera de la zana lor cea buna cele mai minunate daruri: frumusete, intelepciune, cumintenie. Cei doi copii crescusera impreuna si isi petreceau majoritatea timpului impreuna, jucandu-se in gradinile castelului, gradini pline de flori.
Din pacate, atunci cand copiii au implinit 10 ani o boala nemiloasa a cuprins tinutul in care locuiau si intregul lor regat a fost cuprins de jale. Printre cei atinsi de boala aceasta nemiloasa s-a numarat si fata regelui, care devine din ce in ce mai slaba si pana la urma moare.
Baiatul regelui care tinea foarte mult la sora lui de care era nedespartit a inceput atunci sa planga si nu s-a mai putut opri. Atunci lacrimile sale s-au transformat in niste flori albe, micute, care s-au asternut peste toate vaile si gradinile unde se jucau pana atunci cei doi printi. Printul a fugit de la castel si s-a ascuns in lume, pentru a nu fi vazut de ceilalti ca isi plange sora. Florile nascute din lacrimile sale au capatat numele de lacramioare.
Limbajul Lacramioarei
Daruirea unei Lacramioare unei femei sugereaza dragoste ascunsa, neimpartasita. Cel care face cadou iubitei un buchet de Lacramioare nutreste pentru aceasta o dragoste pura, incomplet materializata. Femeia care iubeste Lacramioarele este timida, gingasa si tinde sa isi idealizeze iubitul.
Numele Lacramioara
Numele Lacramioara sugereaza de obicei o persoana timida, mai degraba introvertita. O persoana cu numele Lacramioara va fi deosebit de diplomata si va incerca mereu sa tina cont de sentimentele celor din jurul ei.

Gardeniile provin din China, Japonia, Taiwan si din alte zone cu climat tropical ale Extremul orient. in arhipelagul Poloneziei, florile de gardenia sunt oferite turistilor, in salbe sau cununite impletite, ca semn a ospitalitatii si este un fel de emblema nationala.
Inregistreaza o crestere lenta, mai accentuata vara, cand temperaturile sunt favorabile. Gardenia este impresionanta atat prin flori cat si prin frunzisul verde, stralucitor si foarte compact in jurul lastarilor. Se mentine verde tot anul, dar iarna necesita o perioada de relaxare, tinandu-se pentru cateva saptamani la o temperatura de 10-15 grade, pentru o declansare in masa a inductiei florale. Dupa aceasta perioada, planta trebuie tinuta numai intr-o atmosfera cu o temperatura de 20-30 grade si in conditii de iluminare naturala cat mai puternica.
Umiditatea atmosferica trebuie sa fie mai ridicata decat cea a solului. Ghivecele se mentin pe un strat de pietris permanent umed, pentru vaporizarea frunzisului, fara ca apa sa se infiltreze in ghiveci. Pamantul se mentine relativ umed, fara excese repetate, cu pauze intre udari pentru o buna oxigenare.
Un amestec ideal poate fi realizat din: pamant din frunze, turba fibroasa acida, mranita, pamant realizat din putrezirea lemnului sau a scoartei de copac si nisip, din toate aproximativ cate o parte. Foarte bune sunt si algele de apa dulce care pot fi adaugate in stare proaspata sau putrezite la amestecul de baza, cu ocazia transplantarilor. Nu se pulverizeaza frunzele in perioada de inflorire pentru ca acest lucru va duce la caderea florilor. Bobocii florali sunt foarte sensibili la oscilatiide termice, la o iluminar insuficienta, la aer prea uscat si la apa prea multa.
Un mic secret al gardeniei consta in modul de taiere a coroanei; plantele se intretin anual prin aceste operatii, dar lastarii ce produc flori trebuie sa aiba in medie 6-7 noduri. In perioada precedenta infloririi, gardeniile pot fi stimulate cu substante fertilizante in doze foarte slabe. Puteti utiliza stimulantii lichizi folositi pentru orhidee numai atunci cand se pot mentine conditii optime de caldura si lumina.
Inmultirea plantei se face prin butasi recoltati din varful lastarilor tineri care au la baza o mica portiune din ramura veche
LEGENDA GHIOCELULUI
A fost odata o raza de soare – era chiar fata cea mai mica si rasfatata a astrului luminos. Si tocmai pentru ca era cea mai mica si mai rasfatata, tatal ei o lasa sa zburde pe unde ii dorea inima. Si iata ca, intr-o buna zi, raza de soare a hotarat sa se plimbe intr-o gradina. Acolo era Raiul pe pamant, nu altceva: flori care mai de care mai colorate si mai parfumate se unduiau sub adierea blanda a vanticelului cald de primavara!
-Ce-ar fi sa aleg eu o floare frumoasa pe care sa mi-o prind in par? a spus raza de soare. Si, repezita cum era, s-a napustit asupra gradinii, a cules o floare si s-a inaltat din nou in vazduh.
Toate florile din gradina au privit mirate catre cer si au inceput sa murmure:
-Ati vazut-o? Era frumoasa? Avea rochie de aur? Ce floare o fi ales printesa?
-Cu siguranta ca a cules o un trandafir, a spus un trandafir mare, catifelat si rosu, pe care boabele de roua straluceau ca diamantele in soare.
-Ba eu cred ca a fost una dintre noi, a murmurat o lalea galbena, iar suratele ei dadeau din capete incantate.
-Nici vorba de asa ceva! Le-a retezat-o un crin mandru. A fost unul dintre frati mei. Nu vedeti ce frumosi si parfumati suntem?
Pana si o violeta mica, dar intr-adevar splendida, a sustinut ca raza de soare culesese o violeta, si nu altceva.
Numai intr-un colt cineva plangea. Era un ghiocel mic si firav, a carui codita fusese rupta de trena rochiei de aur a printesei.
Cum raza de soare nu era departe, l-a auzit si i-a parut tare rau. Si a rostogolit pe obrajii ei de aur o lacrima ca o perla, care a cazut pe codita cea rupta a ghiocelului, vindecand-o pe data.
Dar nu a fost numai atat. Printesa-raza de soare a venit langa ghiocel si i-a spus asa:
-Biata floricica firava, imi pare tare rau ca te-am facut sa suferi! Ce dorinta vrei sa-ti indeplinesc pentru a-mi repara greseala?
-Nu vreau nimic, a raspuns ghiocelul, lasandu-si frumosul capusor in jos.
-Nu vrei frumusetea trandafirului, parfumul crinului, stralucirea lalelei? a insistat raza de soare.
-Bine, a incuviintat ghiocelul. Daca vrei intr-adevar sa-mi faci un dar, da-mi voie sa rasar primul dintre toate florile, de sub zapada rece, iar parfumul meu abia simtit sa-i faca pe oameni sa se bucure si sa stie ca a venit primavara!
Si chiar asa a fost. Raza de soare l-a sarutat pe ghiocel si vraja a fost facuta. Apoi a disparut in inaltul cerului, de unde venise. De atunci, ghiocelul este prima floare care ne zambeste dintre peticele de zapada in fiecare primavera, si toata lumea stie ca vremea cea urata este pe sfarsite.

Animataazi o sa te uit...
Animataiubire inplinita
Animatace ai face in locul meu?
Animataun drum...
Animatao epidemie de ras
Animataiti doresc
Animatace este iubirea
Animatapoate... daca

| cgmcar_tm, mv_suciu, profesoru_1991, flyingboy_13, blondinu21, adrya14, ADYY, mamci, Fata`Trista, augustinus, mari_11_cica, Diancik, capdemelc, natty_t3, viocom, Murphy, adnana3741, aless, bigbad, ionut03, Papusik, coca61z, natural27, MIHA_MIHA, dany_19_ela, adrian_sabau80, OPTIMISTA, bebelumiha, denyssa, 2008bebe, djscristi72, tanysele75 |
| brezeanu, loverdorin, burebista, ioana_steaua, amalia27, iubyrea, nynna, licurici_ea, DRACULA, ultrasviola_pit, monikutz, camelia1989, jianu, dalida, rashia, titza, ALIDAS, pynkytza, caraiman_lorena, totaleuroconstruct, darinka, moony13, ingryd13, baloo, andreeaserban96, alisia, bobo_13, adelaxnic, piticutz_13, deedeea, bebeloias, zeita_suferintei, biencuta, KRYSTAL, cris_tina_ela, DIANNA, veronica_benchea, franco, alinutza2008, byenkwootza, dulcikacta, violett, OPTIMISTA, farau, tanysele75 |