''Nu-mi pune aripi!'' am strigat/Spre ingerul ce ma tinea/Cand imi vara aripi cu sila/Si-n umeri mi le indesa.
''Nu vreau!''/Dar el, cu o rabdare pe care numai ingerii o au/Nu ma lasa desi din ele,/Spuneam ca nu stiu cum sa dau...
''N-auzi?''strigam.''Tocmai cu mine?''/Nu fi asa ne'ndurator!/Nu le strica,le pui zadarnic/Eu niciodata n-am sa zbor!
''Esti surd?''l-am zguduit lovindu-l/Dar el tot mai aprins lucra/Stia ca voi avea nevoie/Stia c-odata voi zbura!...
Da...am citit undeva ca prietenii sunt ingeri care ne ajuta sa pasim , atunci cand aripile par a fi uitat zborul...
E minunata poezia pe care ne-ai oferit s-o citim!!! Eu as mai vrea astfel de poezii daca mai ai!!!!
| Îmi ţin la piept aripile frânte sperând că voi apuca să privesc spre un nou răsărit. Vor renaşte? Îmi ţin la piept aripile frânte … Am ratat! Am ratat de la primul zbor, când orologiul defect al relativului timp, m-am grăbit să vin! Puteam să mai rămân acolo, să-mi desăvârşesc destinul. Am ratat acceptând să-mi ciopârţesc cugetul după şabloane … Am ratat! Am ratat când am fugit spre viaţă cu mâinile îmbrăţişând un orizont prea roz… Nu trebuia să alerg aşa! Aş fi putut să o iau mai uşor spre acea destinaţie din care nu am reuşit să mai ies, unde rozul era doar utopie! Puteam să merg la pas… Aş fi reuşit poate să mă îmbrac cu frunze verzi de dafin. … Am alergat după năluci, trezindu-mă obosită purtând cu mine un deşert. M-am oprit doar când m-am împiedicat de bolovanii ursitorilor mele! Pe aceştia i-am ridicat purtându-i… aşa au vrut ele, ielele despletitelor amaruri… Eu! Mi-am fâlfâit aripile frânte, ca trestia-n vânt, până ce-au căzut pe pământul reavăn. Doar el mai putea să fie aşa, în mine se instalase deşertul flotant. De-atâta spaţiu excedentar, Nu mai vroia să plece…. Se simţea bine de-atâta ospitalitate din partea mea! Păi da! Cum naiba să îl gonesc? Era prea târziu. Şi nimeni nu-l mai primea ca mine! Orologiul nu aşteaptă pe nimeni! Am ratat! Apus de zbor frânt. Îmi port aripile frânte la piept şi-aştept să ….ce? Nu mai aştept nimic spectaculos! |
| da-mi carlige si apuca-mi aripile din ochi! cu fericire microscopica m-asez langa odaia soarelui si-ncep sa numar:sir de stele inlantuite de gatul lebedelor tarzii! fara s-aud se face toamna:anotimpurile isi plang vestul... lumina boleste pe alei, frunzele alearga concret dintr-un vartej in altul- mozaic tarziu inghesuit in suflet ca cerbii incurcati in ape! in jur,oameni incercati traiesc aceeasi legenda: "moartea se ascunde indaratul unei cesti si ce ciudat ca tocmai o mana intoarce ceasca!" |

AnimataLA MULTI ANI SF. NICOLAE
Animatatangoul plecarii
Animatanu plange..
Animatati-am spus ca..?
Animatatot ce vreau
Animataiti doresc
Animataiubirea mea va ramane
Animatace este viata

| GICA, life_s_warrior, Rut, mari_11_cica, RICUTZA67, CezarB, nely15, livia3519, ibinet, madymadalina, MIHA_MIHA, dany_19_ela, Nikoleta220808, GABITZATM67, memepop, Hany_mik_desenatoare, corinaioana, lucaandreea3, giu84lia, Cistoana66 |
| kattalyn, aariana, anadaro, dany_mihaela, pissy_di, BonSay, swain, cmedvedic, ralu_sweet_love, puyku, alex, nick_gr_20, cristi76, adina4U, negoita_eduard2001, enjoyandrei, lupsan, lupsanadrian, tiefghefroren, diana_cibian@yahoo.com, paulina, Porumbita, zapacitu18, nady, nynel20, Dyzzy18, dulcyk_love, crazzzy_lips, cristisyncmaster, elenapeitro, laurentiu, ellenyss_16, deiutza, gya_princess@yahoo.com, crystalline, karoline_klau22, JULIA76, Miss Diana, ANGELICA01, Julz, Gibi, lacramioara, kookoo, nico73dec, romulus, maura12, amsterdam, doina c, mireladoohoo, kinderu, Artofpix, klaudya |