As dori
ca din lacrimile mele
sa tes o panza,
si sa leg toate ranile pentru care am plans,
caci toata viata mea
am impartit dragoste;
niciodata insa nu am strans...
As dori
ca urmele calcate
de picioarele mele, sa le-adun
si sa fac un drum spre rasarit,
caci toata viata am stiut sa merg
dar pentru mine niciodata n-am venit....
As dori, ca din privirile-mi senine
sa fac un manunchi de lumina,
ca o raza de soare, sa-ncalzeasca suflete indurerate,
caci niciodata n-am fost sprijinita
ci-am fost sprijin,oricand...in toate...
As dori sa impletesc viata in trei fire
cu unul din capete in Stanca ancorat,
sa fiu un mijloc de salvare,
din capat pana-n talpi calcat...
As dori sa-mi innod cuvintele unul de altul,
Si-atunci ca un fir de aur ar fi graiul meu
si-ar putea lesne, oricine sa vada
ce-nseamna SA TE TEMI DE DUMNEZEU!!!
(autor necunoscut)
Sunt minunate versurile.Felicitari
Citat soryn
| Frumoase versuri ....ultimul rand ar fi in plus....Nu cred ca i place sa ne temem de el....Cred ca i place sa l iubim....Cum iubesti pe cineva de care te temi?....Dumnezeu e iubire pura ...Iubire de bine si frumos....Sa iubesti de frica pare a fi un interes , nici nu se numeste iubire. |
...Romanul are o vorba:"Sunt om cu frica lui Dumnezeu!" Sa fie doar o vorba spus in vant?
Autorul nu cred ca s-a referit la acea frica ce te face sa devii neputincios, ci la frica ce te indeamna sa ocolesti ce e rau, la frica ce te determina sa treci pe langa o carciuma, fara sa fii tentat sa intri in ea sa-ti ineci amarul, la acea frica ce te determina sa zdrobesti tigarea in scrumiera, stiind ca e curata sinucidere ca fumezi, la acea frica ce o face pe femeia ce merge la medic pentru un avort sa se intoarca din drum, constientizand ca era gata sa comita o crima si o face responsabila pentru urmarile faptelor ei...E vorba de frica pe care o simte copilul fata de parintele sau, de frica ce vine in completarea iubirii...Oricum, nu stiu la ce s-a gandit cel ce a scris poezia, dar nu cred ca e rau sa avem frica de Dumnezeu, frica ce face sa parasim un drum care nu face altceva decat sa distruga...Zilele trecute un tanar mi-a spus:"Stiu ca nu e bine, dar sunt tanar si ma distrez la MAXIM! " Asta insemnand nopti dupa nopti prin baruri, cluburi, fara ca la cei 24 de ani sa se gandeasca la viitor...Traieste fara nici o frica..
"Frica de Domnul este inceputul intelepciunii,; toti cei care o practica vor avea o minte sanatoasa."( Psalm 111:10)
"Frica de Domnul e un izvor de viata, ea ne fereste de cursele mortii." (Proverbe 14:27)
Nu e vorba de acea frica ce te impiedica sa te dezvolti, ci...de cu totul alta frica... Ar mai fi multe de spus...
E frica de Domnul care e in noi ...E frica de noi insine , de slabicinile noastre , care ne fac rau tot noua.Continui sa cred , rau exprimata dragostea de Dumnezeu , chiar daca vin din vremuri stravechi , azi cred eu, ar trebui sa intelegem mai bine si mai corect decat puteau ei atunci .Ar trebui tradus Respect in loc de teama .Am prea multa iubire si respect de Dumnezeu ca sa pot trece cu vederea , am simtit nevoia sa ma exprim , sper ca nu te ai suparat.
Imi pare rau ca am deviat , mi au placut mult versurile .
E frica de Domnul care e in noi ...E frica de noi insine , de slabicinile noastre , care ne fac rau tot noua.Continui sa cred , rau exprimata dragostea de Dumnezeu , chiar daca vin din vremuri stravechi , azi cred eu, ar trebui sa intelegem mai bine si mai corect decat puteau ei atunci .Ar trebui tradus Respect in loc de teama .Am prea multa iubire si respect de Dumnezeu ca sa pot trece cu vederea , am simtit nevoia sa ma exprim , sper ca nu te ai suparat. Imi pare rau ca am deviat , mi au placut mult versurile . |
Nu m-am suparat, dimpotriva imi place sa discut pe aceasta tema si nu ma supar daca cineva are o alta parere...Cred ca e un dar sa poti respecta opinia celuilalt...
Am citit undeva, printre multe alte idei, ca adevarata teama de Dumnezeu implica recunoasterea ca EL este un Dumnezeu care priveste cu maniie pacatul si are putere sa pedepseasca pe cei ce incalca legile Lui neprihanite.
A te teme de Dumnezeu inseamna a privi la EL cu sfintenie si adoratie si a-L onora pe Dumnezeu ca Dumnezeu datorita marii Lui slave , a sfinteniei, majestatii si puterii Sale.
Cand noi ne dam seama de sfintenia Dumnezeului nostru, adica de permanenta Sa adversitate fata de pacat, raspunsul firesc al sufletului omenesc este sa se teama de EL...( Apoc. 15:4)
Poate ca e o tema care merita sa ne puna pe ganduri...
Ai dreptatae life-s ; Trebuie sa avem o teama sfanta .cum spune si in cuvantul Sfant BIBLIA
"CUM se indura un tata de copii lui, asa Se indura Domnul de cei ce se tem de EL. [Ps. 103.ver. 13.}
''Dr pentru voi, cari va temeti de Numele Meu,va rasari Soarele neprihanirii ,si tamaduirea va fi sub aripile Lui; .....{ Maleahi cap 4. ver 2}
Acum Istraele, ce alta cere dela tine Domnul,Dumnezeul tau,decat sa te temi de Domnul, Dumnezeul tau, sa umbli in toate caile Lui,sa iubesti si sa slujesti Domnului,Dumnezeului tau,din toata inima ta si din tot sufletul tau, ...{deuteorom cap 10. ver.12.}
"Inceputl intelepciunii,este frica de Domnul ;si stiinta sfintilor este priceperea.{ PROVERBE.. CAP. 9 VER.10 }

AnimataLA MULTI ANI SF. NICOLAE
Animatatangoul plecarii
Animatanu plange..
Animatati-am spus ca..?
Animataiubiti-va
Animatatot ce vreau
Animataiti doresc
Animataiubirea mea va ramane

| GICA, life_s_warrior, Rut, mari_11_cica, RICUTZA67, CezarB, nely15, livia3519, ibinet, madymadalina, MIHA_MIHA, dany_19_ela, Nikoleta220808, GABITZATM67, memepop, Hany_mik_desenatoare, corinaioana, lucaandreea3, giu84lia, Cistoana66 |
| kattalyn, aariana, anadaro, dany_mihaela, pissy_di, BonSay, swain, cmedvedic, ralu_sweet_love, puyku, alex, nick_gr_20, cristi76, adina4U, negoita_eduard2001, enjoyandrei, lupsan, lupsanadrian, tiefghefroren, diana_cibian@yahoo.com, paulina, Porumbita, zapacitu18, nady, nynel20, Dyzzy18, dulcyk_love, crazzzy_lips, cristisyncmaster, elenapeitro, laurentiu, ellenyss_16, deiutza, gya_princess@yahoo.com, crystalline, karoline_klau22, JULIA76, Miss Diana, ANGELICA01, Julz, Gibi, lacramioara, kookoo, nico73dec, romulus, maura12, amsterdam, doina c, mireladoohoo, kinderu, Artofpix, klaudya |