A FI MATUR NU INSEAMNA A IMPLINI O ANUMITA VARSTA, CI SA FII CAPABIL SA-TI ASUMI RESPONSABILITATI...
Perfectionismul extrem este o cauza care duce la nefericire. De ce? Deoarece stacheta este ridicata mai sus decat potentialul...Dar asta nu inseamna ca nu e bine sa ne "perfectionam", adica sa incercam a schimba ce credem ca nu merge bine in viata noastra, sa fim la curent cu tot ce e nou, sa nu ne lasam depasiti de actualitate. Eu, personal, nu sunt perfectionista, accept ca nu tot ce fac este perfect, dar asta nu ma impiedica sa-mi doresc sa ma perfectionez. Fie la serviciu, fie in viata de familie, fie in relatiile cu cei din jur. Avem atatea lacune!!! Trebuie doar sa dorim a le elimina.
Oamenii care nu se perfectioneaza niciodata, nu-si vor atinge potentialul cu care sunt inzestrati. De cele mai multe ori ei nu se maturizeaza nici ca oameni. A fi matur nu inseamna a implini o anumita varsta, ci a fi capabil sa-ti asumi raspunderi:
Sa fii in stare sa-ti indeplinesti sarcina pana la capat;
Sa faci un lucru bine, fara sa fii supravegheat;
Sa fii in stare sa ai multi bani si sa nu-i cheltuiesti;
Sa suporti o nedreptate fara sa te razbuni.
Iata care ar fi o parte din responsabilitatile pe care ar trbui sa le indeplinim pentru a da dovada de maturitate, dupa parerea lui Abigail Van Buren. Multi oameni se poarta exact invers decat cum a prezentat Abigail omul matur. Nu pot ramane in acelasi serviciu prea mult timp. Nu-si fac treaba pana la capat. Daca nu sunt supravegheati, nu lucreaza deloc, cu atat mai putin sa dea ce e mai bum in ei. Cat despre bani, unii cheltuiesc si ce n-au castigat inca. A suporta o nedreptate pare ultimul lucru pe care-l accepta cei mai multi. Tribunalele sunt pline de oameni care se lupta sa primeasca ce li se cuvine si, daca se poate , chiar mai mult.
Societatea de azi se caracterizeaza mai degraba prin imaturitate mintala, emotionala si spirituala, dacat de maturitate.
Singurul remediu e acela ca fiecare membru al societatii sa se straduiasca a-si asuma responsabilitatile...indiferent de varsta...Eu imi pun mari sperante in tinerii de azi, care au mai mari sanse de a schimba ceva in viitor, incepand cu prezentul, dar luand ce e bun din trecut...

Recent am aflat despre unele normative din drepturile omului.
La capitolul minori, se specifica faptul ca in instanta judecatoreasca sau alte institutii de audieri trebuie sa se ia in considerare parerea unui minor care da dovada de maturitate. Este interesant aceasta pentru ca asta demonstreaza inca o data faptul ca maturitatea depinde si de varsta dar mai mult de hotararea si dorinta celui in cauza de a avea o atitudine anume!

AnimataLA MULTI ANI SF. NICOLAE
Animatatangoul plecarii
Animatanu plange..
Animatati-am spus ca..?
Animatamomente frumoase
Animataas vrea...
Animatate iubesc
Animataesti destinul meu

| GICA, life_s_warrior, Rut, mari_11_cica, flores24ro, RICUTZA67, CezarB, livia3519, cicina, madymadalina, scherzineger, dany_19_ela, GABITZATM67, memepop, Hany_mik_desenatoare, corinaioana, lucaandreea3, djcarabina, giu84lia, Cistoana66 |
| kattalyn, aariana, anadaro, dany_mihaela, pissy_di, BonSay, swain, cmedvedic, ralu_sweet_love, puyku, alex, nick_gr_20, cristi76, adina4U, negoita_eduard2001, enjoyandrei, lupsan, lupsanadrian, tiefghefroren, diana_cibian@yahoo.com, paulina, Porumbita, zapacitu18, nady, nynel20, Dyzzy18, dulcyk_love, crazzzy_lips, cristisyncmaster, elenapeitro, laurentiu, ellenyss_16, deiutza, gya_princess@yahoo.com, crystalline, karoline_klau22, JULIA76, Miss Diana, ANGELICA01, Julz, Gibi, lacramioara, kookoo, nico73dec, romulus, maura12, amsterdam, doina c, mireladoohoo, kinderu, Artofpix, klaudya |