CAUTA pe yyy.RO

Cuvant:
Felicitari Felicitari membri Membri Forum Albume foto Blog

Top cautari || Ultimele cautari

CEA MAI MARE BAZA DE JOCURI GRATUITE ONLINE DIN ROMANIA

Home » Forum » in fata oglinzii » Reteta pentru un an bun :)

Regulament de ordine interioara

Reteta pentru un an bun :) » in fata oglinzii » Pagina 1

Pagini: 1 |

Home | in fata oglinzii | Adauga un nou mesaj | Aboneaza

life_s_warrior

Punctaj: 86787
Inscris la: 19/11/2005
[poza originala]
Mesaj scris la 31/12/2006 23:19:39

- Se iau 12 luni si se curata foarte bine de amaraciune, mandrie,ura, invidie, frica,irascibilitat e si stress.
- Se imparte fiecare luna in 28 - 31 zile,dupa caz, astfel ca proviziile sa ajunga exact 1 an!
- Fiecare zi se prepara separat: 1 parte munca,1 parte liniste, 1 parte veselie si umor. Se mai adauga 3 linguri optimism,1 lingurita toleranta, o priza de bun simt si ... o picatura de speranta! Peste aluatul astfel obtinut se toarna apoi dragoste din belsug! Preparatul gata facut se impodobeste cu un buchetel de curaj si incredere in sine.
- Se serveste zilnic, cu bucurie, la o ceasca de cafea invioratoare si cu incredere inepuizabila in Dumnezeu!
Prezenta reteta nu se compenseaza, ea este gratuita si se transmite liber,insotita de LA MULTI ANI !

deli

Punctaj: 12607
Inscris la: 17/03/2006
[poza originala]
Mesaj scris la 06/01/2007 16:15:53
wooooa c reteta tareE CLAR!!!!o sa avem un an de vis daca o respactam

Maroelva

Punctaj: 166780
Inscris la: 05/04/2007
[poza originala]
Mesaj scris la 08/06/2007 17:31:43

Reţetă sigură pentru un examen de succes

1. Învăţaţi logic! Nu vă va ajuta cu nimic dacă memoraţi mecanic. Când învăţaţi, puneţi-vă în permanenţă întrebarea „Ce aş scrie dacă aş avea acest subiect la examen?” Încercaţi să vă structuraţi răspunsul! Totodată, trebuie să vă stabiliţi un nivel echilibrat al aspiraţiilor, să nu vă propuneţi lucruri imposibile.

2. Cu o zi înainte de examen, trebuie să vă relaxaţi: faceţi o plimbare, ascultaţi muzică, discutaţi despre lucruri ce vă fac plăcere, faceţi sport! Concentraţi-vă pe orice altceva în afara muncii intelectuale!

');

3. Odihniţi-vă! Nu staţi, cu o seară înainte, până la miezul nopţii. Există o curbă a uitării: uitarea este maximă în primele 24 de ore după învăţare. Dacă vreţi să îngrăşaţi porcul în ajun, luaţi în calcul faptul că, în timpul examenului, aţi putea uita tot.

4. Primul lucru pe care trebuie să îl faceţi, în timpul examenului, este să „survolaţi” subiectele. Vedeţi despre ce este vorba, încercaţi să împărţiţi materia pe unităţi de conţinut, pe elemente mai importante şi împărţiţi-vă timpul de lucru!

5. Nu vă concentraţi pe emoţiile pe care le simţiţi, pe eventualul tremur al mâinilor sau pe uşoara senzaţie de greaţă. Concentraţi-vă pe ce aveţi de făcut! Altfel, riscaţi să supradimensionaţi senzaţiile fizice şi să vă înrăutăţiţi singuri starea. Trebuie să vă gestionaţi emoţiile!

6. Nu transformaţi ciorna într-o a doua lucrare, scrisă mai urât. Ciorna trebuie să fie un fel de schemă, o hartă conceptuală, în care să fie trecute noţiunile importante şi relaţiile dintre ele.

7. Gestionaţi-vă timpul! Dacă, de exemplu, aveţi 3 subiecte de rezolvat, stabiliţi ordinea în care vreţi să le rezolvaţi şi timpul orientativ pe care îl alocaţi fiecărui subiect. În funcţie de modul de lucru pe care îl aveţi, alegeţi fie subiectul mai uşor, fie pe cel mai amplu sau mai bine punctat. Încercaţi, însă, să nu depăşiţi timpul pe care l-aţi estimat iniţial! Criza de timp este catastrofală şi poate duce la tulburări de atenţie şi de concentrare. Emoţiile în exces duc la blocaje! Aţi putea, pentru a preveni acest lucru, să vă autotestaţi înainte de examene. Părinţii ar putea juca rolul profesorilor şi ar putea să vă impună un timp precis pentru rezolvarea unor subiecte.

8. După examen, evitaţi discuţiile cu colegii. Cel mai bine ar fi să vă duceţi acasă şi să încercaţi să vă evaluaţi singuri. Atunci informaţia e proaspătă şi verificarea e cea mai corectă.

9. Între probele unui examen, nu mai învăţaţi. Dacă aveţi examen pe domeniu umanist şi aveţi scheme ale lecţiilor, vizualizaţi-le.

Dacă aveţi examen la matematică, recapitulaţi doar modalităţile de rezolvare a problemelor.

10. În eventualitatea unui eşec, nu priviţi situaţia ca fiind fără scăpare. Orice eşec trebuie consumat şi depăşit. Trebuie să vă remontaţi cât mai repede. Altfel, riscaţi să intraţi în stări mult mai dificile, chiar în depresie.

Sfaturile aparţin doamnei profesoare Elena Bonchiş, preşedinta Comisiei de psihologie educaţională, consiliere şcolară şi vocaţională, Colegiul Psihologilor din România

Madascumpika

Punctaj: 6834
Inscris la: 05/06/2007
[poza originala]
Mesaj scris la 20/06/2007 14:03:51
Am luat o mana de senin, cateva picaturi de lumina si raze de intuneric, le-am amestecat cu un praf de stele si cateva valuri, am moderat cu un iceberg si o pala de vant...Am adaugat parfumuri de verde si esente de pamant...Am pus tril si culoare de ape, melancolie de amurg, am stins cu multa liniste si foc...Am pus totul intr-un ceaun de timp si-am framantat in colturi de suflet.Apoi, cu maini de azur sub o scama de nor,am pus miez de soare, nisip si boabe de sincer...Am mai pus bucuria trairii si tristetea firii, iar printre bucati de luna si varfuri inzapezite...spuma de mare si zborurile aripilor de ingeri, zambet de mama, sarutari ascunse si vise...Am prins totul cu batai de inima si rasete clatite de lacrimi  si gust la inceputul fiecarui an...

Pagini: 1 |
Home | in fata oglinzii | Adauga un nou mesaj | Aboneaza

Felicitari adaugate de membrii site-ului

IUBESCAnimataIUBESC
taguri: 1
trimisa de 28
voturi, 10.00 nota
Adaugata la 19/11/2008
ibinet

eu pot sa zbor!!!!Animataeu pot sa zbor!!!!
taguri: 4
trimisa de 34
voturi, 10.00 nota
Adaugata la 18/11/2008
mari_11_cica

pt vaniushaAnimatapt vaniusha
taguri: 2
trimisa de 0
voturi, 10.00 nota
Adaugata la 17/11/2008
Diancik

zborul cu tineAnimatazborul cu tine
taguri: 7
trimisa de 53
voturi, 10.00 nota
Adaugata la 16/11/2008
mari_11_cica

Ultimele felicitari trimise

favorite
capul susAnimatacapul sus
taguri: 8
trimisa de 6633
vizualizata de
275 voturi, 9.28 nota
la o persoana
catre mai multi
favorite
perseverentaAnimataperseverenta
trimisa de 1239
vizualizata de
97 voturi, 9.23 nota
la o persoana
catre mai multi
favorite
nu este prea tarziu
nu este prea tarziu

trimisa de 730
vizualizata de
129 voturi, 9.21 nota
la o persoana
catre mai multi
favorite
iti dorescAnimataiti doresc
taguri: 59
trimisa de 25584
vizualizata de
1591 voturi, 9.25 nota
la o persoana
catre mai multi

Ultimele albume foto

craciun
craciun

Adaugat de elena_2008
Adaugat pe: 20/11/2008
Nota: 0.00/0
Ultima modificare: 20/11/2008
Taguri: 0
de prin lume adunate
de prin lume adunate

Adaugat de elena_2008
Adaugat pe: 08/11/2008
Nota: 2.00/2
Ultima modificare: 20/11/2008
Taguri: 0
FLORILE
FLORILE

Adaugat de ibinet
Adaugat pe: 15/11/2008
Nota: 9.00/11
Ultima modificare: 15/11/2008
Taguri: 1
MOSTENITORUL
MOSTENITORUL

Adaugat de ibinet
Adaugat pe: 12/11/2008
Nota: 10.00/7
Ultima modificare: 12/11/2008
Taguri: 2
In momentul de fata sunt inregistrati 23774 de membri dintre care 93 sunt online
(93 vizitatori si 0 membri)

Autentificare

Recomandari

Cauta pe yyy.RO

Reclama

Promo

Newsletter
Dorim sa fii in pas cu noile optiuni si felicitari de pe site. De aceea poti sa te inscrii pentru a primi noutati de pe yyy.RO
Email
Parola
Confirma Parola
Prefer sa primesc e-mail-uri In format HTML

Abonare rss E-Felicitari.Net

Poti sa fii la curent folosind gratuit unul din urmatoarele servicii:

Citeste direct din browser

Add to Google Reader or Homepage
Add Comunitatea e-felicitari.net. Discuta liber... to Newsburst from CNET News.com
Mai multe feed-uri

Membri activi in ultimele 24 de ore
Yo77MdN, cappaliin, remy102002, iuti, lenutzaurora, Alecsutza, nelutuu, flores24ro, RICUTZA67, loveforever, frezie79, Murphy, nely15, ibinet, MIHA_MIHA, dany_19_ela, OPTIMISTA, mak7669, elena_2008, GABITZATM67, costelha, valrntinaghe, danbeku, o_ulata_mik, mademoisselle, mikidutzah, Anddytza, crengutza, cristincika
Membri care isi sarbatoresc ziua de nastere azi
drigisa, Sabinutz, adnario46, crinalia, iuliarodica, FAUSTTHEKILLER, casandra36_4, floaredecastan, yoop_anca, alkex, cristinuta_love, _Dorinutz_, pastaia2002, blood2ripper, crazy4speed, PisicutzaRea, edu-kiki, elvirabalta, clavy, gabbriel85, ana_oprea1997, simonette26, simonette27, imperia89, PrincessDi, adyvera, veraady, adyselyvera, buzaalexandra, camiti, lauraravy, albinutza86, manu155, senior, angella_jolie_20, angella, sky_infinity_blue, micky-cezar, necusor, vallvis, myoara, danutza_ellly, mihaela2008, Inaccesibil